Sipas një teorie konspiracioni, bora që ka mbërthyer Teksasin në SHBA është e rremë dhe është ideuar nga Bill Gates.

Thuhet se Gates ka si synim ushqimin e frikës për ndryshimin e klimës në botë.

Video mjaft të çuditshme janë bërë virale në rrjetin Tik-Tok, ku qytetarë të ndryshëm kanë mbledhur një top bore duke u përpjekur që ta shkrijnë me çakmak apo qiri. Kur flaka prek dëborën ajo nuk shkrihet. Ata kanë drejtuar gishtin nga qeveria dhe Bill Gates për “dëborën e rremë”.

Ndërkaq sipas The Sun, në realitet, e gjithë bora reagon kështu për shkak të një procesi të quajtur lartësim – që do të thotë se bora e ngurtë shkon direkt në avujt e ujit pa u shkrirë më parë në ujë të lëngshëm.

Ngjyra e zezë e parë kur dikush përpiqet të “djegë” borën në të vërtetë vjen nga çakmaku, sepse butani, lëngu më i lehtë ose lënda djegëse e ngurtë lëshon blozë e cila grumbullohet në sipërfaqen e borës, duke krijuar një film të errët. Kimikatet e përdorura për krijimin e borës së rreme gjithashtu mund të krijojnë një erë të keqe.

Dyshime të ngjashme u ngritën gjithashtu kur bora mbuloi Atlanta, Georgia përsëri në 2014.

Moti i keq në Teksas la miliona njerëz pa energji dhe ujë, teksa më shumë se 70 njerëz vdiqën.